468×60
468×60

До охорони публічної безпеки під час святкування Великодніх свят буде задіяно понад тисячу поліцейських

policiyaАби жителі та гості Тернопільщини спокійно святкували Великдень, посилено працюватимуть поліцейські краю. Для забезпечення публічної безпеки буде задіяно 1112 співробітників поліції та 25 військовослужбовців Нацгвардії.

Зі слів начальника управління превентивної діяльності Олександра Розпутнього, в ніч з 27 на 28 квітня на території області в 1534 культових спорудах, що у 1056 населених пунктах відбудуться релігійні богослужіння, в яких візьме участь понад п’ятсот тисяч громадян. Поліцейські забезпечуватимуть публічну безпеку під час цих заходів поблизу храмів та у населених пунктах.

Особливу увагу буде приділено тим релігійним громадам, які проводитимуть почергові богослужіння. Таких на Тернопільщині- 26. Стільки ж населених пунктів, які протягом 2019 року виявили бажання перейти до ПЦУ. Там правоохоронці теж посилено забезпечуватимуть безпеку, аби не допустити конфліктних ситуацій. Поліцейські закликають краян до терпимості та взаємоввічливості.

Також просять прихожан церков стежити за власним майном, не залишати особисті речі без нагляду, адже в свята особливо активізовуються кишенькові крадії, тому варто бути уважними.

На даний час уже тривають заходи з підготовки до забезпечення публічної безпеки , зокрема, з 23 квітня поліцейські спільно з рятувальниками проводять обстеження культових споруд на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів та легкозаймистих речовин. Також проведені зустрічі з представниками релігійних конфесій щодо почергового користування храмами та недопущення конфліктів на міжконфесійному ґрунті, а також попередження про відповідальність за порушення законодавства.

Схожі статті