468×60
468×60

Поліцейські вилучили черговий небезпечний предмет

zbroyaНа території Тернопільщини продовжується профілактичні заходи з метою стабілізації оперативної обстановки щодо незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки. Їх завдання – виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв, розкриття злочинів, скоєних з використанням зброї, припинення діяльності організованих груп та злочинних організацій.

За останню добу поліцейські у рамках відпрацювання виявили злочин, пов’язаний з нелегальним обігом зброї.

Працівники Тернопільського відділу довели причетність тернополянина до злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України.

Оперативники отримали інформацію, що мешканець краю намагається незаконно реалізувати обріз мисливської зброї. У ході відпрацювання інформація знайшла своє підтвердження.

Підозрюваного затримали під час продажу предмета з обмеженим доступом. Краянин у скоєному зізнався та зазначив, що знайшов зброю наприкінці літа і в закинутому приміщенні.

Вилучене поліцейські направили на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 263 Кримінального кодексу України – «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Триває слідство.

Схожі статті