468×60
468×60

На Тернопільщині тривають профілактичні заходи «Мігрант»

У ході спільного відпрацювання обласного центру міграційники і поліцейські виявили громадянина Грузії, який на момент перевірки перебував в Україні понад дозволений строк.

Щодо іноземного громадянина складено адміністративний протокол за частиною 1 статті 203 КУпАП – порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, та накладено адміністративне стягнення у розмірі 1700 гривень. Штраф іноземець вже сплатив. Також посадові особи міграційної служби прийняли рішення про його примусове повернення з України в країну походження.

За невжиття заходів для забезпечення своєчасного виїзду даного іноземця з території України складено адмінпротокол за статтею 205 КУпАП і щодо приймаючої сторони.

У міграційній службі звертають увагу, що іноземці, які тимчасово перебувають в Україні та в’їхали на територію України з країни з безвізовим порядком в’їзду, можуть перебувати в Україні не більш як 90 днів протягом 180 днів, якщо інший строк не визначено міжнародними договорами України. У разі перевищення іноземцем дозволеного йому строку перебування на території України він підлягає притягненню до адміністративної відповідальності та примусовому поверненню до країни походження.

Схожі статті