468×60
468×60

На Тернопільщині взяли під варту п’ятьох осіб, які масово виготовляли амфетамін

amfetaminСімом особам повідомили про підозру відповідно до статті 307 частина 3 ККУ – Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою.

П’ятеро з них перебувають під вартою.

Впродовж січня-квітня 2017 року раніше судимий за незаконний збут психотропних речовин тернополянин, 1986 року народження, організував на Тернопільщині нарколабораторію. Він на одному з хуторів Зборівського району винайняв приватну садибу й разом із трьома спільниками почав виготовляти амфетамін.

Ресурси для виготовлення наркотику замовляли “бізнесмени” через інтернет. За один раз варили 300-400 грам небезпечної речовини. Продавали готовий продукт лише перевіреним клієнтам. Збувати товар організаторам нарколабораторії допомагала група з восьми осіб – як чоловіки, так і жінки.

На час торгів у нарколабораторії залишали сторожа, який стежив, аби сторонні люди не заходили на територію господарства.

На початку січня цього року оперативники разом з поліцейськими кримінальної поліції ГУНП в Тернопільській області та спецпризначенцями корпусу оперативно-раптової дії затримали на під’їзді у Тернопіль транспорт з амфетамінщиками та товаром. Вартість вилученого обладнання становить більше ста тисяч гривень.

Працівники управління протидії наркозлочинності продовжують перевіряти канали надходження сировини, клієнтів та інших учасників, причетних до розповсюдження наркотиків.

Схожі статті