468×60
468×60

Жителю Тернопілля, який шукав дівчат для роботи повіями, загрожує 12 років позбавлення волі

poviya1Для надання сексуальних послуг в Республіці Польща чоловік вербував жінок, які перебували у скрутному матеріальному становищі. На його оголошення про високооплачувану роботу відгукнулася мешканка Тернопільської області. Уже у ході розмови вона зрозуміла в чому повинна полягати її робота за кордоном. Із заявою про вербування повій вона звернулася до поліції.

Чоловіка на гарячому піймали оперативники. Працівники відділу боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, прокуратури та прикордонної служби Західного регіонального управління не допустили виїзд дівчат для роботи у “сексуальному рабстві” в країну Євросоюзу.

У ході розслідування стало відомо, що вербуванням дівчат займався тридцятидев’ятилітній житель Теребовлянського району. Він через своїх друзів та знайомих шукав молодих жінок віком від 20 до 30 років модельної зовнішності. Роботодавець пропонував охочим підзаробити місця прибиральниць у готельних комплексах. Зарплата у місяць там мала бути в межах п’ятисот євро. Коли дівчата погоджувалися, чоловік розповідав й про альтернативу із доходом, який в 3-4 рази перевищував попередню суму.

За 1,5-3 тисячі доларів дівчата мали працювати повіями у борделях. Двоє мешканок Тернопільської області погодилися на пропозицію торгувати тілом.

У червні минулого року правоохоронці затримали роботодавця разом із двома заробітчанками та водієм на пункті державного пропуску “Шегині”.

Вербувальника затримали і йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті149 КК України – вербування людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням уразливого стану особи, вчинене щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб.

Оперативники з’ясували, що “заробітчанки” мали працювати у нічному клубі міста Згожелець. За кожну завербовану жінку бізнесмену обіцяли винагороду в розмірі 500 доларів США. Із власниками борделю при розважальному закладі мешканець Тернопілля познайомився, коли перебував у Польщі на заробітках.

Жінок, які встигли перетнути кордон раніше, роботодавці оформляли офіціантами, покоївками та прибиральницями, хоча насправді вони надавали сексуальні послуги чоловікам за гроші.

Підозрюваний у торгівлі людьми у скоєному зізнався. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Долю жителя Теребовлянщини вирішуватиме тепер суд.

Схожі статті