468×60
468×60

Не завжди наявність сейфу рятує від зловмисників

seyfДвісті п’ятдесят доларів, тисячу гривень та тридцять три найменувань золотих виробів – усе це стало здобиччю зловмисників, які проникли до будинку пенсіонерів з Теребовлянщини. Про злочин на лінію “102″ повідомили потерпілі.

На місце крадіжки виїжджали оперативники Теребовлянського відділу поліції. При огляді будинку з’ясувалося, що невідомі проникли в житло вночі, віджавши металопластикове вікно.

Господарі не почули, оскільки ночували не в будинку, а в літній кухні. Коштовності зберігалися у невеликому сейфі розміром 30 на 40. Проте металева конструкція не була вмонтована у стіну, як це вимагає інструкція, а стояла в шафці. Його й винесли зловмисники.

В результаті жителі села Говилів втратили гроші та золото – сережки, браслети, ланцюжки, кулони й хрестик. Свої збитки потерпіли оцінили в сімдесят сім тисяч гривень.

Подія внесена в ЄРДР за статтею 185 частина 3 ККУ – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому.

Правоохоронці звертаються до мешканців Тернопілля не нехтувати елементарними правилами та не спокушати злодіїв своєю безпечністю. Якщо ви зберігаєте дома цінні речі, то потурбуйтеся про надійний сховок. Купуючи невеличкий сейф, встановіть його за усіма правилами (вмонтовується в стіну чи підлогу), інакше – втратите все.

Попіклуйтеся про технічне укріплення вхідних дверей вашого житла. Зміцніть одвірки та самі двері, на вікнах встановіть металеві грати.

Не залишайте цінні речі на видному місці – не спокушайте людей, котрі бувають у вашій квартирі. Щоб не дати злодіям підстав «покласти» на вашу квартиру «око», перш, ніж рахувати гроші та діставати з домашньої схованки дорогоцінності, закривайте штори на вікнах.

Пам’ятайте, головний ворог злодія – сигналізація.

Схожі статті