468×60
468×60

На Тернопільщині триває оперативно-профілактична операція “Зброя та вибухівка”

zbroyaЧотири факти незаконного поводження зі зброєю зареєстрували 6 вересня працівники Головного управління Національної поліції Тернопільщини. В області, як і по Україні, тривають профілактичні заходи, спрямовані на виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки.

Відпрацювання обласних центрів та найбільш криміногенних міст і районів регіону розпочалося з підготовчого етапу 21 серпня, а уже 6 вересня стартували практичні заходи. Їхня мета – виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки.

За словами заступника начальника ГУНП в Тернопільській області Степана Яцуха, за минулу добу оперативники здійснили 120 перевірок. З них – 5 об’єктів дозвільної системи та 115 власників зброї. Окрім цього до єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 4 факти відповідно до статті 263 частина 1 ККУ – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Предмет, схожий на пістолет італійського виробництва, приніс та здав у Бережанський відділ поліції житель села Урмань. Він заявив, що зброю найшов кілька днів тому в лісі. Небезпечну знахідку правоохоронці вилучили та передали на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Більше дев’яносто набоїв добровільно здав у правоохоронні органи мешканець Заліщицького району. Чоловік стверджує, що їх він виявив у лісопосадці ще в серпні і до цього часу переховував у власному приміщенні. 6 вересня набої передав у руки працівників поліції.

У ході проведення оперативно-профілактичної операції “Зброя та вибухівка” працівники кримінальної поліції Борщівщини встановили, що один із мешканців району за місцем проживання незаконно зберігає вибухові предмети. Опрацьовують оперативники і дані щодо жителя Лановецького району. Чоловіка підозрюють у незаконному зберіганні вогнепального пістолета з набоями. Інформація перевіряється, тривають слідчо-оперативні заходи.

Степан Яцух каже, що до спецзаходів залучені працівники патрульної служби, кінологи, оперативники та нацгвардійці. Силовики перевірятимуть залізничні станції, автовокзали, аеропорти, магістральні та об’їзні дороги. Усе це проводиться, аби виявляти та затримувати осіб, які причетні до продажу та незаконного використання зброї, а також запобігти потраплянню небезпечних предметів на територію області з зони проведення АТО. Триватиме спецоперація до 6 жовтня.

Схожі статті