468×60
468×60

Чергова жертва телефонних аферистів

telefon1У вівторок, 5 вересня, до Ланівецького відділення поліції звернулась жителька села Оришківці. Жінка повідомила, що потрапила на гачок шахраїв, в результаті чого з її банківського рахунку зникло 4045 гривень.

58-річна краянка розповіла вже застарілу, але все ж таки дієву шахрайську схему, завдяки якій потерпіла не одна людина. На мобільний телефон жінки зателефонував невідомий та представився працівником служби безпеки банку. Спершу аферист увійшов у довіру, а потім запевнив власницю рахунку, що її електронний гаманець заблоковано.

Шахрай повідомив і про вихід з ситуації, але йому необхідно дізнатися персональні дані жінки. Жителька області не задумуючись розповіла всю конфіденційну інформацію, яку потребував зловмисник. Ланівчанка зрозуміла, що її ошукали, коли прийшло сповіщення про зняття залишку з карткового рахунку. За допомогою звернулась до правоохоронців.

Поліцейські вже вкотре наголошують жителям Тернопільщини, не довіряти незнайомцям, які телефонують або надсилають повідомлення на ваші засоби зв’язку.

Аферисти продумують свої кроки та слова попередньо. Вони можуть володіти тою чи іншою інформацією про ваше прізвище, ім’я, по-батькові, навіть зазначити паспортні дані. Але пам’ятайте, що для здійснення трансакції зловмисники все одно потребують дані з смс-повідомлення, яке надходить на мобільний. Бували випадки коли громадяни розповідали незнайомцям і пін-коди, термін дії картки та CW- коди.

У разі, якщо все – таки пролунав дзвінок поставте декілька конкретних запитань, та ви зрозумієте, що незнайомець на другому кінці слухавки шахрай. Найкраще уточнити ту чи інформацію у найближчому відділені банку, або зателефонувати на гарячу лінію. Пам’ятайте працівники фінансових установ не зв’язуються з власникам карткового рахунку та не дізнаються персональні дані.

Якщо ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте телефонуйте на лінію «102»

Схожі статті