468×60
468×60

Правоохоронці закликають бути обережними, продаючи та купуючи товари через інтернет

shahraiМайже шість тисяч гривень та ноутбук марки “NEU SONIK” втратила кременчанка у суботу 20 листопада. Жінка стала жертвою шахраїв. За словами Володимира Галевича, начальника Кременецького відділу поліції, потерпіла напередодні на сайті “OLX” розмістила оголошення про те, що продає побутову техніку.

Близько 17:00 їй зателефонував чоловік і повідомив, що зацікавився комп’ютером. Він почав розпитувати про вартість товару та деякі деталі. Коли продавець та покупець зійшлися на ціні, то домовилися зустрітися.

Кременчанка продиктувала невідомому номер картки, куди перевести обумовлену суму, а це 6 тисяч гривень. На зустріч з покупцем поїхав її чоловік. Ноутбук він віддав лише після того, як на номер телефону потерпілої прийшло СМС-повідомлення про те, що на рахунок надійшли гроші.

Банкомату поруч не було, тому кременчани не одразу зрозуміли, що стали жертвою шахрайства.

Правоохоронці розшукують зловмисників і попереджають: купуючи товар, спробуйте дізнатися якнайбільше інформації про продавця. Попросіть надіслати на електронну пошту додаткові фото. Таким чином ви переконаєтеся, що товар дійсно існує і знатимете хоча б пошту продавця. Ніколи не здійснюйте повну або часткову передоплату товару. Найкраще розраховуватися при отриманні.
Таке ж прохання і до тих, хто продає через сайти оголошень. Не вірте смс-повідомленням, домовляйтеся про отримання грошей готівкою при зустрічі. Це убезпечить вас від шахрайства.

Схожі статті