468×60
468×60

Вареники з наркотиками виявили на Гусятинщині

zonaПовідомлення про заборонені предмети у сумці з харчами надійшло в Гусятинське відділення поліції від чергового Копичинської виправної колонії №112. Працівник установи заявив, що під час огляду передачі з продуктами харчування, які тернополянка привезла на зону для свого сина, вони виявили грубе порушення.

За словами начальника Гусятинського відділення поліції Олега Білобровця, жінка у варениках намагалася передати на територію тюрми наркотики. При огляді з’ясувалося, що порошкоподібну речовину білого кольору, схожу на таблетки субітексу, мати засудженого розфасувала у два поліетиленових пакетики та сховала у тісто.

Олег Білобровець каже, що син порушниці уже два роки відбуває покарання у Копичинській колонії відповідно до статті 307 ККУ – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. З місць позбавлення волі він мав вийти у серпні 2017-го. Проте тепер доля чоловіка знову-ж-таки у руках Феміди. Суд вирішуватиме, хто винен в передачі заборонених речовин на зону, і кому за це відповідати.

Правоохоронці вилучили знахідку та віддали їх на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 307 частина 2 Кримінального кодексу.

За словами поліцейських, передача заборонених речовин у місця позбавлення волі не є новизною. Уже неодноразово при перевірках вони знаходили такі речі і в банках з варенням, і в смальці, і в одязі і навіть відвідувачі перекидали через високі огорожі.

Схожі статті