468×60
468×60

Правоохоронці перевіряють диплом директора навчального закладу Кременеччини

imagesПровести перевірку за фактом підроблення диплома спеціаліста – таке звернення надійшло у квітні 2015 року в Кременецький відділ поліції від представників “Народної ради” райцентру.

Вже наступного дня слідчі, відповідно до даного документу, розпочали досудове розслідування за статтею 366 частина 1 ККУ – складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів.

Окрім цього слідчі ГУНП в Тернопільській області відкрили провадження за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 358 КК за фактом використання завідомо підробленого документу – диплому, виданого Львівським державним університетом імені Івана Франка.

Людина, як надала цей документ, пропрацювала не один рік директором Державного навчального закладу “Кременецький професійний ліцей”. На цю посаду її прийняли лише за копією диплому про закінчення навчання у Львівському національному університеті імені І. Франка за спеціальністю історія.

На даний час по даних кримінальних провадженнях триває досудове розслідування, спрямоване на виявлення оригіналу документу. Проводяться слідчі дії і на території іншої області – опитуються особи, які, ймовірно, навчалися в той час з підозрюваною.

Схожі статті