468×60
468×60

Неповнолітній юнак обікрав будинок хресної матері

kradigkaТовару на 20 тисяч гривень виніс з помешкання хресної матері неповнолітній житель Монастириського району.

Із заявою про крадіжку 16 березня звернулася мешканка села Горожанка до поліцейських. Жінка повідомила, що з її будинку невідомі викрали електричну зварку, електропилу, DVD-плеєр, два плазмових телевізора, дві шини та два ланцюги до бензопили “SHTIL”.

За словами начальника Монастириського відділення поліції Андрія Гожія, жінка з чоловіком деякий час перебувала за межами України. Повернувшись додому, виявили зникнення цінних речей, бруд та безлад.

Як каже сама потерпіла, за будинком під час їхньої відсутності доглядала сусідка. Проте в період з 15 по 24 лютого вона не приходила. Тому саме в цей час, вважають правоохоронці, сталася крадіжка.

Проведеними слідчо-оперативними заходами поліцейські встановили, що до будинку невідомі залізли через невеличке вікно на горищі, а виходили вже через вікно на першому поверсі. Одразу правоохоронці вийшли і на слід зловмисника. Опитавши місцеве населення, вони з’ясували, що до крадіжки причетний сімнадцятилітній односельчанин потерпілої – її похресник.

Хлопця виховує бабуся, а після смерті матері його опікуном стала рідна тітка. В родині, окрім нього, є ще п’ятеро дітей – троє дорослих та двоє молодших – 7-ми та 8-ми років. Один з братів перебуває у місцях позбавлення волі за крадіжки.

Юнак зізнався у злочині та обіцяв жінці усе повернути. Наразі правоохоронці встановили, кому він продав телевізори та плеєр. Ці речі уже віддали власниці.

Подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 185 частина 3 ККУ – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому. Триває слідство.

Схожі статті