468×60
468×60

Кременецькі поліцейські затримали грабіжницький дует

kradigky1Менше доби знадобилося кременецьким правоохоронцям, аби встановити підозрюваних у вчиненні пограбування пенсіонерки із села Старий Тараж. Двох жителів райцентру затримали в порядку статті 208 КПК. У скоєному вони зізналися.

Як розповів начальник Кременецького відділу поліції Володимир Галевич, у ніч з 20 на 21 лютого до чергової частини надійшло повідомлення від жителя села Старий Тараж про те, що на його сусідку напали. Правоохоронці виїхали на місце злочину.

Зі слів потерпілої, близько першої години ночі до її будинку увірвалися двоє молодих людей – чоловік та жінка. Обоє були в нетверезому стані. Пенсіонерку стали бити, запитуючи про гроші. Чинити опір старенька не змогла, а допомогти було нікому, адже бабуся проживає одна. Нападники знайшли в серванті три тисячі гривень і мобільний телефон. Все це прихопили з собою.

- Першою зачіпкою у розкритті цього злочину стала інформація, яку надала потерпіла пенсіонерка. Вона змогла розгледіти, що нападники втікають від її будинку на таксі, – каже Володимир Галевич.- Це допомогло нам спочатку встановити водія, котрий тієї ночі возив пасажирів до Старого Таража, а відтак підозрюваних. Ними виявилися двоє молодих кременчан.

Зловмисники з числа тих, хто любить випити, розважитися, але працювати не хоче. Того вечора вони відпочивали в одному з барів райцентру. Коли на чергову пляшку забракло грошей, чоловік запропонував з’їздити до Таража, бо знав, що там мешкає самотня пенсіонерка. Задум втілили, проте розплата за вчинене не забарилася.

Щодо підозрюваних розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Схожі статті