468×60
468×60

Поліцейські нагадують: за розпивання алкоголю в громадських місцях – адмінвідповідальність

alkoholНа лінію «102» тернополянка поскаржилася, що у під’їзді багатоповерхівки, де вона проживає, невідомі розпивають алкогольні напої. За вказаною адресою виїхала група швидкого реагування Тернопільського відділу поліції.

Факт, описаний додзвонювачкою, підтвердився. Щодо 38-річного тернополянина, який не проживає у даному будинку, поліцейські склали адміністративний протокол за статтею 178 КУпАП – розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо ті самі дії були вчинені повторно вчинені повторно протягом року після застосування заходів адміністративного стягнення – штраф зросте і становитиме від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ж подібне траплялося більше двох разів впродовж року, покаранням буде від шести до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до тридцяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Схожі статті