468×60
468×60

Нові патрульні поліцейські допоможуть нам у належній охороні громадського порядку в Тернополі, – Олександр Богомол

1Про кадровий потенціал поліцейського відомства Тернопільщини, відбір у патрульну поліцію – на цих питаннях, серед іншого, зупинився на прес-конференції т.в.о. начальника ГУНП в області Олександр Богомол.

Реформування поліції триває. З початку цього процесу відбулися суттєві зміни і в структурі правоохоронного відомства краю.

Були ліквідовані Державтоінспекція, спецпідрозділ «Грифон», спецприймальник. Відбулося і скорочення серед особового складу органів та підрозділів внутрішніх справ області. На сьогодні кількість працівників поліції складає 2418 осіб.

- Загалом за результатами скорочення, з ОВС було звільнено понад 200 людей. Ті, хто виявив бажання продовжувати службу, були переведенні у інші підрозділи, – зазначив Олександр Богомол.

Відбулися зміни і у підпорядкуванні окремих підрозділів поліції. Ряд служб, які замаються боротьбою зі злочинністю на теренах краю, тепер безпосередньо підпорядковуються центральному апарату МВС.

- Це зроблено для того, аби мінімізувати корупційні прояви на місцях, – підкреслив т.в.о. начальника ГУНП в області Олександр Богомол.

Формування нового підрозділу патрульної поліції Тернополя – ще одна тема, яку не оминув Олександр Богомол на прес-конференції.

Процес відбору кандидатів у патрульну поліцію обласного центру завершився. Конкурсний відбір пройшли понад дві сотні кандидатів. З них 70 відсотків – чоловіки, решта – жінки. Також серед претендентів 21 діючий працівник ОВС.

Уже сформовано першу групу, яка 29 грудня поїде освоювати ази служби у патрульній поліції до Львова. Друга група молодих людей приступить до навчання 11 січня.

- Сподіваємося, що ці люди будуть добре підготовленими і допоможуть нам у належній охороні громадського порядку обласного центру, – сказав Олександр Богомол.

Схожі статті