468×60
468×60

Шахрайська схема “ви виграли авто” вкотре позбавляє мешканців Тернопільщини грошей

avto“Вітаємо, ви виграли автомобіль!” – такі смс-повідомлення все частіше отримують краяни. Люди радіють удачі, не підозрюючи, що потрапили у тенета аферистів. На виграш очікувала і 27-річна жителька Зборівського району, натомість сама втратила понад сім тисяч гривень.

На телефон мешканки села Ярчівці надійшло смс про виграш автомобіля. Вона одразу зателефонувала за вказаним у повідомленні номером. Невідомий співрозмовник, який представився менеджером відомого автоконцерну, підтвердив інформацію про виграш авто, додавши, що приз можна отримати і у грошовому еквіваленті. Для достовірності навіть надав адресу сайту, на якому розігрується авто.

Дівчина зраділа і вирішила забрати приз готівкою. Їй повідомили, аби отримати майже триста тисяч гривень потрібно якнайшвидше сплатити гроші за переоформлення документів та процент від виграшу автомобіля. Мешканка району одразу поїхала до райцентру, де перечислила сім тисяч на вказаний шахраєм рахунок. Ще на декілька сотень поповнила пройдисвіту мобільний рахунок.

Виграшу вона так і не дочекалася. Номер працівника автокомпанії не відповідав, а згодом доступ до нього виявився заблокованим. Зрозумівши, що потрапила на гачок аферистів, потерпіла звернулася в поліцію.

Працівники поліції закликають громадян бути обачними і не довіряти незнайомцям.
Ким би не представлялися невідомі – менеджерами відомих компаній, правоохоронцями, соціальними чи банківськими працівниками, перш, ніж виконувати їхні вказівки, переконайтеся у достовірності інформації. Не поспішайте переходити за посиланнями, набирати код, відправляти смс, переводити гроші, повідомляти особисті дані. Пам’ятайте, гроші легко втратити, набагато важче повернути їх з рук шахраїв!

Якщо ж потрапили у неприємність, негайно телефонуйте 102.

Схожі статті