468×60
468×60

Тернопільські правоохоронці прочитали лекцію з права студентами Бережанського агротехнічного коледжу

zakonУ рамках проведення Всеукраїнського тижня права заступник начальника Бережанського відділу поліції Петро Панашій завітав до студентів Бережанського агротехнічного коледжу. На тематичну лекцію «Права людини» запросили і працівників Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Юристи детально розповіли дітям про їхні права та обов’язки, основні положення, що гарантують громадянину України його фізичну та правову захищеність, а від працівника поліції студенти дізналися про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх.

Петро Панашій розказав присутнім про вік, з якого настає відповідальність, розміри штрафів і терміни ув’язнення за кожне окреме правопорушення. Працівник поліції навів приклади, як неповнолітні за порушення норм законодавства потрапляють на облік в поліцію та відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Поліцейський детально роз’яснив учням важливість недопущення будь-яких правопорушень, акцентував їхню увагу й на негативному впливі алкоголю та наркотиків на молодий організм.

Гості зазначили, що подібні зустріч виховують у молоді правову свідомість.

Схожі статті