468×60
468×60

Через власну необачність мешканці Тернопільщини допомагають шахраям заробляти

bankТисячу чотириста гривень втратив житель обласного центру.

За словами потерпілого, він розмістив в мережі інтернет оголошення про те, що хоче купити паливний бак. Вже 18 листопада близько 13.00 до нього зателефонував невідомий і повідомив, що має необхідний товар.

Потерпілий погодився купити бак і перерахував на карточку додзвонювача 1400 гривень. Проте товару ніякого не отримав. Про те, що став жертвою шахрая повідомив у поліцію.

Потерпіла від зловмисника ще одна тернополянка. Жінка розмістила на одному із сайтів оголошення про продаж весільної сукні. 20 листопада до неї зателефонував чоловік, який представився Бондарчуком Андрієм Григоровичем.

Останній сказав, що хоче купити сукню, тому попросив назвати рахунок на який можна перевести кошти. Жінка продиктувала невідомому реквізити банківського рахунку “Ощадбанку”, а потім ще й код про підтвердження платежу, який прийшов у смс-повідомленні на телефон заявниці. В результаті, з її карточки щезла 1621 гривня.

Шість тисяч гривень втратив і мешканець Підволочищини. За словами потерпілого, до нього на мобільний зателефонував 22 листопада близько 15.00 чоловік, який представився працівником служби безпеки одного з банків.

Невідомий повідомив, що вони зараз уточнюють усі дані своїх клієнтів з метою посилення заходів безпеки. У ході розмови потерпілий повідомив усі реквізити банківського рахунку і як результат – втратив 6000 гривень.

Правоохоронці звертаються до усіх мешканців краю, ніколи, за жодних обставин не розголошувати персональні дані банківських рахунків та смс-повідомлень телефоном невідомим людям. Жоден працівник фінустанови не буде випитувати їх. При користуванні сайтами оголошень щодо купівлі-продажу, поліцейські рекомедують створювати нейтральні банківські рахунки. Це унеможливить зняття коштів шахраями.

Схожі статті