468×60
468×60

Мрія про кар’єрний ріст змусила посадовця з Тернопільщини порушити закон

2200 тисяч гривень та тисяча доларів США – така ціна за вирішення питання з виділення землі та видання наказу про користування ділянкою. Цю суму за вплив на одного із селищних голів області та посадовців Держгеокадастру просив працівник управління Держгеокадастру Тернопільщини.

За словами Василя Мокрицького, начальника управління протидії економічній злочинності Тернопільського обласного управління внутрішніх справ, тридцятидвохлітній посадовець за “винагороду” пообіцяв посприяти у прийнятті рішення головою однієї з селищних рад області про погодження проекту землеустрою, а також відведення приватному підприємцю земельної ділянки для будівництва об’єкту малої архітектурної форми.

Окрім цього він запевнив, що вплине на посадових осіб Держгеокадастру щодо видачі наказу на право користування земельною ділянкою для ведення особистого селянського господарства.

20 жовтня правопорушника в момент одержання неправомірної вигоди у сумі 200 тисяч гривень та тисячі доларів США затримали оперативники обласного управління протидії злочинності у сфері економіки.

Чиновник зізнався, що хотів використати дані кошти для вирішення питань щодо власного кар’єрного росту.

За вказаним фактом слідче управління УМВС України в Тернопільській області відкрило кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

 

 

Схожі статті