468×60
468×60

Телефонні шахраї тероризують жителів області. Попередьте про це своїх рідних та близьких

telТривожний дзвінок посеред ночі, шокуюча новина про нещастя з вашою рідною людиною, а далі пропозиція вирішити проблему за гроші – це тактика дій телефонних аферистів.

Правоохоронці закликають краян розповісти про подібний вид шахрайства своїм батькам, дідусям, бабусям, особливо тим, які проживають самотньо. Чим більше поінформованих – тим менше шансів у зловмисників збагатитися.

Черговий випадок телефонного шахрайства стався в обласному центрі. Потерпіла – 61-річна пенсіонерка. До жінки о 3 ночі на стаціонарний телефон надійшов дзвінок від невідомого, котрий повідомив, що син тернополянки затриманий працівниками міліції за вчинення ДТП.

Далі співрозмовник сказав, що зможе допомогти жінці. За свої послуги запросив кругленьку суму. Тернополянка погодилася і віддала чоловікові, який прийшов до неї додому, 2800 доларів та 5500 гривень.

До сина пенсіонерка зателефонувала лише вранці. З’ясувалося, що він в аварію не потрапляв. Про факт шахрайства потерпіла повідомила працівників міліції. Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи. Уже встановлено звідки телефонували потерпілій, також міліціонери розшукують усіх підозрюваних.

Як стало відомо, до жінки телефонувала одна особа, а за грошима приходила інша.

Правоохоронці знову і знову застерігають краян від подібних афер, бо розкривати такі злочини дуже важко. Шахраї – добрі психологи. Їм важливо застати свою жертву зненацька, не дати їй можливості перевірити інформацію і виманити якнайбільше грошей.

У цьому випадку легше запобігти афері, ніж розраховувати на повернення грошей. Поради від правоохоронців незмінні, але дослухайтесь до них та поширте інформацію серед інших.

1. Завжди перевіряйте отриману інформацію від незнайомців.

2. Зв’яжіться з тими, хто, начебто, потребує вашої допомоги, або ж зателефонуйте до міліції.

3. Не панікуйте і не поспішайте виконувати умов аферистів.

4. Попросіть людину, яка вам зателефонувала, назвати ім’я вашого рідного, місто, в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особистого характеру.

5. Якщо ж сталася біда, не зволікайте телефонуйте до міліції.

Схожі статті