468×60
468×60

На Тернопільщині мати так «міряла» новонароджене маля, що зламала ручку та ніжку

dity1Кримінальне провадження за статтею 128 ККУ – необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження розслідують правоохоронці Зборівського райвідділу внутрішніх справ. Після купальних процедур у місячного немовляти медики виявили переломи верхньої і нижньої кінцівок.

У селах на Тернопільщині досі практикують так зване міряння немовляти. Процедуру проводять після того, як скупають дитя – зводять коліно і лікоть протилежних кінцівок маляти. До дідівських післякупельних процедур вдалася й 23-річна жителька села Курівці. Мати під час такого міряння зламала місячному синові ручку та ніжку.

Як розповів виконуючий обов’язки начальника зборівської міліції Денис Бортняк, травми малюк наймовірніше отримав за три доби перед тим, як мати показала його медикам. Жінка пояснила, що набряки на кінцівках утворилися в суботу, після купання. У неділю родина святкувала хрестини.

В понеділок ще сподівалися, що все минеться і лише у вівторок, за наполяганням сільського фельдшера, поїхали до районної лікарні. Звідти після проведення рентгенологічного обстеження немовля доправили до обласного дитячого медичного закладу. Діагноз: перелом лівої ноги та правої руки зі зміщенням.

На даний час правоохоронці з’ясовують обставини нещастя. Згодом, після завершення лікування, буде проведена судово-медична експертиза.

Схожі статті