468×60
468×60

На Тернопіллі злодія, з вини якого ледь не згоріла чужа квартира, взяли під домашній арешт

zakon41-річний чотківчанин позичив своєму знайомому тисячу гривень. Знаючи про залежність останнього від наркотиків, взяв у якості застави його мобільний і кілька разів скористався ним сам.

Одного разу з невідомого номера йому надійшло повідомлення про те, що з-за кордону на його ім’я прийшла посилка. Разом з родиною чотківчанин поїхав за пакунком до Колиндян, що за десять кілометрів від райцетру.

Проте жодної передачі не було, а повернувшись, у квартирі родина застала тліючі меблі, розкидані речі і вибите разом з рамою балконне вікно.

Як повідомив заступник начальника Чортківського райвідділу внутрішніх справ Василь Присунько, саме 34-річний приятель потерпілого, який позичив у нього гроші й залишив у заставу мобільний, спланував виїзд родини за межі райцентру.

Надіславши повідомлення про посилку і дочекавшись, коли господарі покинуть житло, зловмисник спустився з даху, витиснув разом з рамою вікно і почав нишпорити у пошуках наживи. Розуміючи, що часу в нього достатньо, запалив цигарку і з необережності її забув.

Потерпілим одразу не вдалося збагнути, які речі пропали з помешкання. Їх назвав сам зловмисник, коли опинився в руках міліціонерів. З’ясувалося, окрім грошей, техніки, банківських карток, закордонного паспорта та одягу господаря, прихопив ще й запасні ключі від квартири. Планував навідатися ще не раз.

Сьогодні зловмисник перебуває під домашнім арештом. Йому інкримінують частину 3 статті 185 ККУ. Міліціонери перевіряють підозрюваного на причетність до вчинення інших протиправних діянь.

Схожі статті