468×60
468×60

Представники Корпусу Миру зустрілися із керівництвом міліції Тернопілля

Після перерви на Тернопілля повернулися волонтери Корпусу миру. Про те, як зробити їхнє перебування в краї безпечним спілкувалися заступник начальника обласного управління міліції Руслан Балик, начальник управління громадської безпеки обласної міліції Борис Брик та керівник служби безпеки Корпусу миру Сергій Пашинський.

Учасники зустрічі дійшли згоди, що в питанні безпеки іноземних волонтерів міліція повинна працювати, перш за все, на випередження.

- При найменшій підозрі, що їм може загрожувати небезпека, наші гості повинні негайно телефонувати в міліцію. В Тернополі діють групи швидкого реагування Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ, які прибувають на місце виклику впродовж 5-6 хвилин. Цього часу достатньо, аби не допустити загострення ситуації, – запевнив заступник начальника – начальник міліції громадської безпеки УМВС України в Тернопільській області Руслан Балик.

Від питань безпеки перейшли до питань освітніх. Американські волонтери запропонували провести для правоохоронців Тернопілля тренінги з англійської мови. Така пропозиція є особливо цінною зараз, коли область готується до формування нової поліції.

- Щиро вдячний, що ви, жертвуючи власним часом, приїхали в Україну, щоб допомогти нам в такий кризовий період, – звернувся до іноземних гостей начальник управління громадської безпеки Борис Брик. – Ми в свою чергу обіцяємо докласти максимум зусиль, аби ваше перебування було безпечним.

Сторони домовилися, що подібні зустрічі будуть відбуватися й на далі.

- Дякую вам за вашу роботу. Бажаю, щоб на Тернопільщині перехід від міліції до поліції був вдалим й ми надалі продовжили нашу співпрацю, – побажав Сергій Пашинський.

Схожі статті