468×60
468×60

Тернополянці зняли пороби за 14000 тисяч гривень

shahraikyІз заявою про крадіжку до правоохоронців Тернопільського міськвідділу міліції звернулася 74-річна мешканка обласного центру. Пенсіонерка повідомила, що стала жертвою шахраїв.

За інформацією слідчого Тернопільського міськвідділу Володимира Сольника, потерпіла та зловмисники познайомилися на центральному ринку. Чоловік та жінка шукали на декілька днів житло. Тернополянка погодилася здати в оренду одну з кімнат власної квартири.

Вже в помешканні гостя стала розпитувати про рідних господині. Пенсіонерка розповіла їй про хворобу сина. Нова знайома одразу запропонувала свою допомогу – поворожити. Під час ритуалу ворожка зазначила, що бачить страшне сімейне прокляття, через яке син хворітиме ще довго. Наказала принести усе золото та готівку, що є в квартирі. Запевнила, що саме на них зберігається закляття.

Жінка витягла з шафи шубу, у кишені якої ховала усі заощадження. Шахрайка завернула золото і готівку в газету, щось пошепотіла над пакунком та запхала його назад до сховку. Шахрайка пішла викинути на вулицю усі речі, задіяні в ворожбі. Жінці ж наказала молитися. Потерпіла довго чекала на повернення квартирантів, а потім кинулася до сховку. Замість грошей і коштовностей витягла з кишені лише газету. Ворожка та її спільник викрали у потерпілої 14 тисяч гривень та сім золотих прикрас. Тернополянка звернулася за допомогою в міліцію.

По даному факту розпочато кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України – крадіжка. Правоохоронці розшукують зловмисників.

Працівники міліції застерігають: не будьте надто довірливими. Невідома особа, яку ви зустрінете на вулиці чи впустите до хати, не допоможе вам вирішити родинні проблеми чи покращити здоров’я. Найкраще, не мати справу з пройдисвітами, а коли й потрапите на гачок до шахрайок, терміново звертайтеся за допомогою до працівників міліції.

Камери спостереження з крамниці поблизу помешкання потерпілої зафіксували одного з шахраїв. Будь-яку інформацію, яка допоможе у розслідувані злочину, повідомляйте за телефонами у Тернополі 27-17-10, 27-12-58, 067 354 15 35.

Схожі статті