468×60
468×60

Майже шість тисяч гривень перерахувала жителька Тернопільщини за начебто виграний автомобіль

avtoНа ваш мобільний телефон надійшло смс-повідомлення: «Вітаємо! Ви виграли автомобіль». Не поспішайте радіти, це не фортуна посміхнулася вам, а шахраї шукають своїх жертв.

У тенета таких аферистів потрапила 30-річна жителька Теребовлянського району.

Як розповіла потерпіла, повідомлення про виграний автомобіль надійшло їй на мобільний.

У ньому також йшлося, що інформацію про те, як забрати своє авто, абонент може отримати за вказаним телефоном. Жінка зателефонувала. Співрозмовник пояснив, щоб отримати приз, їй необхідно сплатити 1% від вартості авто.

Жителька Теребовлянщини погодилася виконати умови акції і поспішила до банківського відділення, аби перекинути гроші. Що стала жертвою шахраїв зрозуміла після того, коли не змогла дотелефонуватися до фірми, яка проводила розіграш. За допомогою потерпіла звернулася до правоохоронців. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 ККУ- шахрайство.

Міліціонери встановили на чий рахунок потерпіла перекинула гроші. Проводяться заходи щодо розшуку зловмисника.

Працівники міліції застерігають: не будьте надто довірливими, не ведіться на оманливі пропозиції. Ким би не представлялися невідомі – мобільними операторами, представниками різноманітних компаній, перш, ніж виконувати їхні умови, переконайтеся у достовірності інформації. Особливо будьте обережними, коли мова йде про гроші. Це стовідсотково телефонують шахраї. Тож будьте пильними, аби не потрапити у пастки аферистів.

Схожі статті