468×60
468×60

Тернопільські міліціонери не допустили порушень громадського порядку під час Всеукраїнської прощі

118 та 19 липня тернопільські міліціонери посилено несли службу в одному із найбільших духовних центрів України, що у Зарваниці Теребовлянського району.

Правоохоронці не тільки забезпечували правопорядок, а й всіляко допомагали прочанам.

Цього року майже сто двадцять тисяч віруючих зі всіх куточків України та з-за кордону взяли участь у Всеукраїнській прощі. До чудотворного місця прибуло найвище духовенство Української греко-католицької церкви на чолі з її главою Блаженнішим Святославом. Дводенне паломництво було приурочене cвяткyвaнню 150-piччя з дня нapoджeння митpoпoлитa Андpeя Шeптицькoгo тa мoлитвi зa миp в Укpaїнi.

Впродовж двох днів понад 300 тернопільських правоохоронців стежили за безпекою людей. Вони патрулювали місце масового паломництва, запобігали правопорушенням та злочинам. Працівники ДАІ забезпечували рух на автошляхах, здійснювали супровід піших груп прочан.

- Усю територію ми розбили на відповідні сектори, кожен наряд мав свій чітко визначений маршрут, – розповідає заступник начальника обласного управління міліції Руслан Балик. – Ми намагалися на належному рівні забезпечити охорону громадського поряду, аби люди почувалися в максимальній безпеці.

Правоохоронці не тільки несли службу, а й допомагати усім, кому була потрібна допомога. Міліціонери допомагали рідним розшукувати загублених в натовпі, координували наряди швидкої медичної допомоги, аби вони вчасно дісталися до тих, кому була потрібна їхня поміч.

За належний рівень громадського порядку священнослужителі подякували тернопільським правоохоронцям.

Схожі статті