468×60
468×60

Відсвяткували 25-ти чи 45-ти річчя? Не забудьте вклеїти нове фото у паспорт

pasportІз досягненням 25-ти чи 45-річного віку кожен громадянин України повинен звернутись до територіального підрозділу Державної міграційної служби за місцем проживання для вклейки нової фотокартки в паспорт.

Зробити це слід не пізніше, ніж через місяць з дня досягнення зазначеного віку.

Якщо не здійснити вклейку фото вчасно, документ вважатиметься недійсним, – наголошують у міграційній службі, – з таким паспортом не можна здійснювати банківські операції, видавати доручення, укладати договори, голосувати, словом, вчиняти будь-які юридично значимі дії.

Для того, аби вклеїти нову фотокартку, до територіального підрозділу Державної міграційної служби необхідно особисто подати паспорт і дві (або три – у разі одержання паспорта в іншому територіальному підрозділі) фотографії розміром 3,5 см х 4,5 см із зображенням, яке відповідає досягнутому віку. Фотографуватися «на паспорт» не можна в головному уборі, а для громадян, які постійно носять окуляри, обов’язково фотографуватися з ними.

Вклейка фотокартки у паспорт громадянина України – процедура проста і короткотривала, але чимало краян звертаються до міграційної служби із порушенням терміну, або й узагалі нею нехтують. Для таких у міграційній службі нагадують, що статтею 197 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» передбачена відповідальність за проживання по недійсному паспорту у вигляді штрафу від 17 до 51 гривні.

Схожі статті