468×60
468×60

22 тисячі гривень виманили шахрайки у 85-літньої бабусі

1Двадцять дві тисячі гривень втратила пенсіонерка Борщівського району. Жінка стала жертвою шахраїв.

Тридцятого червня о 10.05 в місцевий райвідділ міліції зателефонувала мешканка села Турильче, 1930 року народження, і повідомила про втрату коштів.

За словами Володимира Спольського, старшого слідчого Борщівського райвідділу міліції, у ході проведених слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили, що ще 27 червня близько 15.00 на територію господарства потерпілої зайшли дві невідомих жінки. Вони представилися працівниками соціальних служб. Злодійки розповіли пенсіонерці про зміну національної валюти, а також про негайний обмін гривні. Після почутого бабуся дістала з півлітрової банки гроші та перерахувала заощадження. Там було 22 тисячі гривень.

Незнайомка попросила газету, завернула у неї гроші та віддала старенькій. “Помічниці” сказали, що прийдуть у понеділок, 29 червня, щоб здійснити обмін. У день зустрічі вісімдесятип’ятилітня бабуся заглянула до паперового пакунку і не виявила у ньому грошей. Про крадіжку повідомила в сільраду та в міліцію.

Правоохоронці розшукують зловмисниць і застерігають усіх мешканців краю не вестися на будь-які провокації та розповіді, не пускати до помешкання невідомих, вимагати у “гостей” посвідчення та з’ясовувати усі питання, які виникають, безпосередньо у відповідних службах.

Схожі статті