468×60
468×60

Шахраї зняли з рахунку жительки Тернополя більше 4 тисяч гривень

bank1Аферисти не стоять на місці та щоразу вдаються до нових методів обману. Цього разу від ноу-хау шахраїв потерпіла 28-річна тернополянка.

Як розповідає жінка, до неї впродовж дня декілька разів телефонували з різних номерів та кидали слухавку. Тернополянка передзвонювала, проте їй ніхто не відповідав. Через деякий час у жінки заблокувався мобільний.

Наступного дня вона пішла до відділення мобільного зв’язку і з’ясувала, що її сім-картку заблокували невідомі, а згодом дізналася, що з банківської карки хтось зняв більше 4 тисяч гривень.

Як встановили правоохоронці, блокування сім-карти – це «елемент» шахрайської схеми.

Кошти потерпілої невідомий зняв в одному з банкоматів Дніпропетровска. Особу підозрюваного встановлюють. Міліціонери також з’ясовують, звідки зловмисник дізнався номер платіжної картки жінки.

Працівники міліції вкотре застерігають бути пильними у будь-яких ситуаціях та рекомендують усім користувачам надійно захистити дані банківських карток.

Не залишайте платіжні картки без нагляду та не передавайте третім особам. Нікому не повідомляйте пароль, який дозволяє розпоряджатися коштами. Не прив’ язуйте номер мобільного телефону до банківської картки.
Регулярно перевіряйте рахунок, як у платіжній системі, так і на картці.

У жодному разі не зберігайте усі заощадження на одній банківській картці. Торгуючи в Інтернет мережі, заведіть спеціальну картку для розрахунків.

Схожі статті