468×60
468×60

За перешкоджання мобілізації – кримінальна відповідальність

armiya2Підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України за статтею 114-1 ККУ оголошено двом сільським головам Бучацького району. За невиконання своїх обов’язків та у перешкоджанні проведенні мобілізації перед законом відповідатимуть очільники Осівецької та Бобулинської сільрад.

За словами виконувача обов’язків начальника Бучацького райвідділу міліції Анатолія Мельника, на території району працювали та продовжують свою роботу мобілізаційні групи до складу яких входять представники військкомату та міліції.

Долучатися та сприяти у проведенні мобілізації повинні, відповідно до своїх функціональних обов’язків, і сільські голови. Проте не всі це виконують.

У ході проведення слідчо-оперативних заходів стало відомо, що два керівника сільських рад, знаючи, що у селі працює мобілізаційна група, обдзвонювали призовників, закликаючи їх сховатися чи втекти.

Скількох чоловіків вони попередили, встановлює слідство. Зараз вирішується питання про відсторонення цих сільських голів від роботи.

Тривають слідчі дії і по кількох інших сільських головах Тернопільщини.

Схожі статті