468×60
468×60

У Тернополі міліціонери виявили 6 торгових закладів, де продавали алкоголь у нічний час

1Для виявлення порушників закону правоохоронці провели оперативно-профілактичне відпрацювання обласного центру. Під час рейду міліціонери перевіряли заклади торгівлі з метою недопущення та виявлення фактів продажу алкогольних напоїв неповнолітнім та у нічний час.

Співробітники управління громадської безпеки спільно з працівниками Тернопільського міського та районного відділів міліції відвідали близько 30 закладів торгівлі. Міліціонери виявили шість крамниць, продавці котрих після 22.00 попри заборону продавали з вітрини алкоголь – «Продукти» (вулиця Богдана Хмельницького), «Коровай» (проспект Степана Бандери), «Осіріус» (вулиця Просвіти), «Марія» (вулиця Петлюри), «Продукти» (вулиця Острозького), «Христя» (вулиця Протасевича). Також у двох з цих торгових точках зафіксовані випадки продажу спиртного неповнолітнім. Дані факти правоохоронці внесли до журналу єдиного обліку. Проводиться перевірка. Порушників притягнуть до адмінвідповідальності.

Подібні рейди правоохоронці проводять постійно. Як свідчить міліцейська статистика, найчастіше порушення виявляють у невеличких крамничках, які працюють допізна.

З початку року міліціонери притягнули до адмінвідповідальності 18 торговців за статтею 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. Вісім адмінпротоколів склали за статтею 166 КУпАП – порушення порядку провадження господарської діяльності.

Ті крамниці, в яких виявляють порушення, постійно знаходяться під наглядом міліціонерів. Час від часу правоохоронці навідуються туди, аби проводити профілактичну роботу. Тих підприємців та власників, на котрих не діють ні попередження, ні сплата штрафів, позбавляють ліцензії на торгівлю алкоголем.

Схожі статті