468×60
468×60

Скупка металу без документів карається законом

metalВідпрацьовуючи оперативну інформацію, у Шляхтинцях Тернопільського району міліціонери зупинили бус із півтора тоннами металобрухту. З’ясувалося, що частина вантажу була придбана незаконно.

Здійсненням операцій з брухтом металів без відповідних на це документів займалися троє чоловіків, старшому з яких – 43, а його молодшим поплічникам – 22 та 27 років.

Вони розмістили в газеті оголошення про те, що купляють брухт чорних металів. Того дня на пропозицію зголосилося двоє жителів Шляхтенців. Скупники придбали у них близько 170 кг металобрухту. Решта вантажу, за словами підозрюваних, належала їхньому знайомому. Інформацію міліціонери перевіряють.

Дії підозрюваних підпадають під правову кваліфікацію частини 1 статті 213 Кримінального кодексу – здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або без спеціального дозволу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Схожі статті

-1 коментарі

  1. Віталій

    Слухайте ви правду пишіть як було а не вигороджуйте працівників даі… подивіться на статтю на 20хвилин і в групу від Тернополя до Тернополя… .

Comments are closed.