468×60
468×60

«У Тернополі вперше спокійно на День перемоги», – заступник начальника обласної міліції Руслан Балик

balykПро те, як міліція Тернопільщини забезпечувала правопорядок під час 9 травня, розповів під час онлайн-конференції заступник начальника УМВС України в області-начальник управління громадської безпеки Руслан Балик.

На 9 травня у місті панував спокій. Вулиці патрулювала міліція разом із нацгвардійцями та громадськими активістами, – зазначив Руслан Балик.

Для належної охорони громадського порядку на вулицях міста та в інших громадських місцях у період вихідних та святкових днів до несення служби додатково були залучені працівники міліції із батальйону «Тернопіль», громадські активісти.

Вперше за багато років у Тернополі відмовилися від радянського формату святкування 9 травня. Не було ні урочистої ходи за участю ветеранів, ні гучних промов і шарпанини.

Ті, хто святкував День перемоги та вшановував пам’ять загиблих у Другій світовій війні, спокійно поклали квіти до солдатських могил і пам’ятних знаків. Тож біля Пагорбу слави, де у Тернополі традиційно відзначають 9 травня, було тихо.

Офіційні заходи і міська влада, і обласна перенесли на 8 травня, коли українці вперше відзначали День примирення та пам’яті.

Зробили це, аби запобігти можливим провокаціям. На урочистості запросили не лише ветеранів, а й матерів і дружин загиблих солдатів АТО.

Схожі статті