468×60
468×60

Пам’ятають в тернопільській міліції про подвиг чорнобильців

Півгодинний перегляд фільму «Чорнобиль – наш довічний біль» зібрав у понеділок, 27 квітня, в актовому залі обласного управління міліції ветеранів, пенсіонерів-ліквідаторів аварії та особовий склад.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто не дожив до 29-річниці трагедії на Чорнобильській АЕС. Начальник управління кадрового забезпечення Василь Крайнік запевнив, що про подвиг чорнобильців пам’ятатимуть завжди і побажав останнім міцного здоров’я, наснаги та довгих років життя. Голова обласної громадської організації «Чорнобильський щит» Борис Коваль вручив учасникам ліквідації нагрудні відзнаки, подяки та грамоти.

Від перших хвилин трагедії і до безмежності людського подвигу та звитяги – сценарій документальної стрічки, підготовленої Українською асоціацією «Чорнобиль» органів та військ МВС України. Присвячений він учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – пожежним, працівникам міліції та військовослужбовцям.

Вшановували чорнобильців-ліквідаторів і напередодні, в день самої трагедії 26 квітня. Начальник обласного управління міліції Олександр Богомол разом з представниками міської та обласної ради а також громадськістю поклали квіти до пам’ятного знаку меморіального комплексу «Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань», що у парку Національного відродження.

Схожі статті