468×60
468×60

Тернопільські школярі побували на екскурсії в кінологічному центрі

На чотирилапих охоронців, які служать разом із міліціонерами, прийшли подивитися учні Тернопільської Української гімназії ім.І.Франка. Кінологи центру, який функціонує при УМВС України в Тернопільській області, розповіли дітям багато цікавого про життя, особливості дресирування та роботу службових собак.

Сьогодні в обласному кінологічному центрі живуть і віддано несуть службу 15 чотирилапих вихованців. Вони не раз брали участь у розкритті важких злочинів, допомагали правоохоронцям розшукувати злочинців, вибухівку, наркотики та повертали додому безвісти зниклих осіб.

Міліціонери показали і ще раз довели дітям, що службові собаки це не лише хороші тварини, але й незамінні у роботі помічники.

Та чи не найбільше емоцій викликали показові виступи кінологів зі своїми вихованцями.

Професійні вміння школярам демонстрували вівчарки Арні та Кім. Треновані собаки затримували умовних злочинців, виконували такі складні завдання, як пошук вибухівки та наркотиків, долали складні перешкоди. Діти із захопленням спостерігали за їхніми діями.

Після показових виступів школярі із задоволенням фотографувалися із чотирилапими помічниками міліціонерів.

- Екскурсія до кінологічного центру дуже сподобалася дітям, – каже класний керівник гімназистів Оксана Кутень. – Такі заходи не лише цікаві, а й пізнавальні, діти побачили як працюють службові собаки.

- Мені дуже сподобалося, як тренують собак, в майбутньому я би хотів попробувати себе в ролі кінолог. Це дуже захоплююче і цікаво, – ділиться враженнями учень Владислав Макота.

Школярі переконані, якщо опиняться у біді, на допомогу завжди прийде міліцейський собака.

Схожі статті