468×60
468×60

За незаконні операції з металом – штраф або громадські роботи

1Бус, заповнений металобрухтом, під час відпрацювання оперативної інформації зупинили кременецькі міліціонери . З’ясувалося, що метал купили у кременчан незаконно, а причетні до протиправного тернополяни.

Жителі обласного центру їздили Кременцем й пропонували місцевим мешканцям продати непотрібний метал. За кілограм брухту обіцяли дві з половиною гривні. Люди на їхню пропозицію приставали. Відтак «бізнесмени» отримували металобрухт, а продавці – легкі гроші.

За словами правоохоронців, тернополяни здійснювали операції з металобрухтомбез жодної ліцензії.

- Здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або без спеціального дозволу підпадає під правову кваліфікацію статті 213 Кримінального кодексу та карається Законом, – пояснив начальник Кременецького райвідділу міліції Володимир Галевич.

Міліціонери встановили трьох осіб, які продали тернополянам брухт, однак кількість металу, який перевозили підозрювані, свідчить, що таких було набагато більше. Слідство у даній справі триває.

Покарання за незаконні операції з металом – штраф від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи від ста до двохсот годин.

Схожі статті