468×60
468×60

Вимагачів у погонах затримали тернопільські убозівці та співробітники внутрішньої безпеки

miliciyaЗлочинну схему незаконного збагачення, до якої причетні співробітники тернопільського обласного управління внутрішніх справ та податкової міліції області, викрили місцеві убозівці спільно з відділом внутрішньої безпеки.

Незаконною діяльністю займалися двоє співробітників відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми УМВС в області та двоє оперуповноважених із податкової міліції, один із яких у березні за власним бажанням звільнився зі служби. До спілки вони залучили жителя обласного центру.

Встановлено, що зловмисники штучно створювали умови до вчинення правопорушень жителями міста Тернополя, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, після чого за не притягнення їх до кримінальної відповідальності вимагали та отримували гроші.

Під час однієї із незаконних оборудок вимагачів викрили співробітники обласного управління боротьби з організованою злочинністю спільно з відділом внутрішньої безпеки.

На даний час підозрюваних затримали згідно статті 208 КПК. Щодо них слідчим відділом обласного управління міліції розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 189 КК України – вимагання. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до семи років.

Матеріали кримінального провадження передані за підслідністю в обласну прокуратуру.

Правоохоронці спільно з працівниками прокуратури області продовжують здійснювати документування інших фактів протиправної діяльності підозрюваних.

Схожі статті