468×60
468×60

Більше 4 тонн небезпечних речовин вилучили правоохоронці у Бучацькому районі

1Кримінальне провадження проти посадовців державного підприємства у Бучацькому районі розпочали оперативники обласного управління боротьби з незаконними обігом наркотиків.

Правоохоронці задокументували факт незаконного зберігання на промисловому заводі більше чотирьох тонн небезпечних прекурсорів.

Як розповів заступник начальника відділу боротьби з незаконними обігом наркотиків обласного управління внутрішніх справ Олександр Буняк, в ході проведення оперативно – профілактичних заходів міліціонери перевірили діяльність одного з районних державних підприємств.

Оперативники встановили, що в складських приміщеннях без відповідних документів зберігаються небезпечні прекурсори – соляна та сірчана кислоти, які можуть застосовуватися для виготовлення наркотиків.

Використання цих хімічних речовин дозволено лише за наявності відповідних документів, однак хімічні препарати зберігалися на заводі без ліцензії.

Правоохоронці вилучили усі заборонені речовини та направили на експертизу.

Відомості про дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками част.1 ст.320 Кримінального кодексу України – порушення правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. Правоохоронці встановлюють канали надходження неліцензійних прекурсорів на підприємство. Триває досудове розслідування.

Схожі статті