468×60
468×60

18 кримінальних проваджень стосовно правопорушень у сфері надрокористування направлено до суду

zemlya1Вісімнадцять кримінальних проваджень, розпочатих за фактами порушень у сфері надрокористування, скеровані до суду впродовж 2014 року та першого кварталу поточного року.

Про це повідомили в управлінні боротьби з економічною злочинністю тернопільської міліції й запевнили, що й надалі за будь-які спроби нехтувати законом у цій сфері притягуватимуть до відповідальності.

Зі слів начальника управління ДСБЕЗ Василя Мокрицького, за минулий рік до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 42 кримінальних провадження у сфері надрокористування.

Працівники служби задокументували сімнадцять фактів незаконного видобування каменю, тринадцять випадків використання артезіанських свердловин при відсутності відповідного спецдозволу на водокористування, шість фактів незаконного видобування піску та 3 – незаконного видобування суглинків. Як результат, сімнадцять осіб повідомлені про підозру, а на розгляд суду скеровано 14 кримінальних проваджень.

На рішення Феміди чекають троє жителів Теребовлянщини, котрі в родовищі на території Підгайчицької сільської ради незаконно видобували камінь-пісковик. Їхні дії кваліфіковані частиною другою статті 240 КК України – порушення встановлених правил використання надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Уже завершилось судовим вироком кримінальне провадження, порушене за матеріалами служби боротьби з економічною злочинністю області щодо голови Великоглибочецької селищної ради Тернопільського району. П’ять років позбавлення волі з обмеженням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування терміном на три роки, з конфіскацією майна отримав чиновник за те, що умудрився отримати неправомірну вигоду за сприяння у вивезенні 126 тонн глиняно-кам’яної суміші.

-За перший квартал цього року, – каже Василь Мокрицький, – за матеріалами управління боротьби з економічною злочинністю порушено десять кримінальних проваджень у сфері надрокористування. Зокрема, в Бучацькому районі задокументовано чотири факти незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення в прибережній смузі річки Дністер, на території Національного природного парку «Дністровський каньйон». Матеріали цього кримінального провадження уже направлені до суду.

Завершується розслідування й щодо службових осіб ПАТ «Тернопільський кар’єр», які допустили незаконне умисне руйнування, шляхом проведення земельних робіт, пам’ятки археології в селі Старий Збараж Збаразького району. Державним інтересам завдано збитки на суму понад 3 мільйони гривень.

Схожі статті