468×60
468×60

Впродовж двох тижнів на Тернопільщині виявили 21 нелегального мігранта

1У березні на Тернопіллі, як і по всій території України, проводилися цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

Мета спільної операції міграційників, міліціонерів та співробітників СБУ області – запобігання та протидія нелегальній міграції.

Впродовж двох тижнів, з 10 по 24 березня, працівники міграційної служби разом з співробітниками правоохоронних відомств області та представниками місцевого самоврядування перевіряли місця можливого перебування порушників міграційного законодавства.

У ході профілактичних заходів виявили 21 нелегального мігранта, більшість з яких – колишні студенти тернопільських вишів. Щодо 19 осіб прийнято рішення про примусове повернення, щодо 2 – про примусове видворення, двом іноземцям заборонили в’їзд на територію України. Щодо 47 порушників законодавства про правовий статус іноземців складено адмінпротоколи.

Найбільше, а це 36, за статтею 203 КУпАП – Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України. Також понесли адміністративну відповідальність громадяни України, які запрошували іноземців, але не подбали про законність їхнього перебування на території нашої держави.

Найближчим часом покинути Україну доведеться громадянці Нігерії. Молода жінка здобувала у Тернополі вищу освіту. У 2012-му нігерійку відрахували з вишу, але з України, як цього вимагає Закон, вона не поїхала. Відтак суд задовольнив позов міграційної служби щодо її видворення.

Міграційники були готові помістити порушницю в пункт тимчасового перебування іноземців, коли з’ясували, що в неї є малолітня дитина, але без свідоцтва про народження. Зараз працівники міграційної служби допомагають іноземці оформити цей документ. Як тільки це зроблять, нігерійку разом із сином супроводять в пункт тимчасового перебування іноземців.

Схожі статті