468×60
468×60

1 квітня розпочинається місячник добровільної здачі зброї

zbroyaЗ 1 по 30 квітня на території держави та нашої області буде проходити місячник добровільної здачі зброї.

Мета операції – протидія незаконному розповсюдженню зброї та вибухівки, профілактика злочинів з їх використанням.

Як розповів старший інспектор дозвільної системи обласної міліції Степан Джинджиристий, чимало жителів Тернопільщини продовжує легковажити та незаконно зберігає у себе вдома небезпечні предмети. Минулого року правоохоронці порушили більше 170 кримінальних проваджень за фактами незаконного зберігання зброї та вибухових речовин.

Серед поширених правопорушень – невчасна здача зброї, яку зберігають родичі померлих власників.

Нагадуємо, згідно з діючим законодавством, зброю покійних власників родичі повинні протягом п’ятиденного терміну здати в органи внутрішніх справ на тимчасове зберігання до вирішення питання щодо успадкування майна.
Правоохоронці застерігають: подбайте про те, щоб уникнути кримінальної відповідальності, адже за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами законом передбачене покарання – позбавлення волі до п’яти років.

Добровільна здача зброї, боєприпасів та вибухівки звільняє від будь-якої (кримінальної чи адміністративної) відповідальності. Скористайтесь наданою можливістю під час місячника добровільної здачі зброї.
З питань здачі, придбання чи реєстрації зброї, спецзасобів, звертайтеся у підрозділи дозвільної системи органів внутрішніх справ за місцем проживання.
Детальнішу інформацію можна отримати за номерами телефонів у Тернополі 27-13-11 та 27-13-96.

Схожі статті