468×60
468×60

За ухилення від призову житель Тернопільщини понесе кримінальну відповідальність

armiyaВиконувати свій військовий обов’язок відмовився 45-річний житель Збаразького району. За ухилення від призову за мобілізацією чоловік невдовзі постане перед судом.

Як розповів начальник Збаразького райвідділу міліції Ігор Саган, збаражчанин отримав повістку з військкомату про проходження медичного огляду, оскільки є офіцером у відставці. За станом здоров’я його визнали придатним до військової служби. Будь-яких інших законних підстав для отримання відстрочки від призову не було. Проте чоловік у встановлений час не прибув до призовної дільниці для відправлення у військову частину, а почав шукати способи уникнення мобілізації.

Даний факт слідчі Збаразького райвідділу міліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 45-річному чоловікові оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 Кримінального кодексу України – ухилення від призову за мобілізацією. Санкція статті передбачає позбавлення волі від двох до п’яти років.

На даний час слідчі завершили досудове розслідування та вирішується питання про направлення матеріалів кримінального провадження до суду.

Схожі статті