468×60
468×60

На Тернопільщині посадовці національного парку завдали державі збитків майже на вісімсот тисяч гривень

1Оперативники управління боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Державне підприємство “Кременецьке лісове господарство” згідно нормативних документів забезпечувало підготовку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та встановлення меж своєї території.

В межах цього проекту вирішувалося питання вилучення у Державного підприємства та природного заповідника “Медобори” і надання у постійне користування Національному природному парку “Кременецькі гори” чотирьох гектарів земель.

Однак впродовж трьох років акти на право постійного користування на земельні ділянки оформлені не були і тому охорона земельних ділянок здійснювалася фактично силами працівників Державного підприємства та природного заповідника.

Разом з тим, не маючи відповідних документів про передачу земельної ділянки, посадовці Національного природного парку “Кременецькі гори” здійснили власний розрахунок обсягів видатків підприємства, у тому числі і на охорону цих земель (фактично не здійснювалася).

Це призвело до внесення недостовірних даних до бюджетних запитів, кошторисів і подальшого їх затвердження, в результаті чого з бюджету безпідставно було профінансовано майже вісімсот тисяч гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів посадовцями Національного природного парку “Кременецькі гори” триває. Дії правопорушників кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України

За матеріалами УДСБЕЗ УМВС України в Тернопільській області

Схожі статті