468×60
468×60

До родичів бійців, які загинули в АТО, телефонують шахраї

telefon1Десять тисяч гривень зняли зловмисники з кредитної карточки матері Віталія Лотоцького, який загинув в АТО поблизу Дебальцевого. Із заявою розшукати шахраїв звернулися до правоохоронців волонтери.

У п’ятницю, 13 березня, до матері бійця АТО зателефонували невідомі. Вони сказали жінці, що також служили на сході, в зоні проведення антитерористичної операції, і хочуть перерахувати гроші на карточку.

У потерпілої була лише кредитка від ПриватБанку і вона назвала її номер. Повідомила жінка і код, який прийшов на телефон. В результаті з кредитки невідомі зняли десять тисяч гривень.

Подію правоохоронці внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 частина 1 ККУ – шахрайство. Наразі міліціонери розшукують зловмисників і з’ясовують звідки телефонували жінці.

Правоохоронці закликають власників банківських карточок не розголошувати особисті дані, не повідомляти невідомим жодних смс-кодів, які приходять на мобільні телефони, а також захисні числа, які знаходяться на звороті банківської картки.

Схожі статті