468×60
468×60

Безпека дітей в наших руках!

dai1Контроль за поведінкою дітей на дорозі повинен бути постійним – саме на цьому наголошують працівники Державтоінспекції.

З початку року на дорогах області трапилося 6 автопригод у яких одна дитина загинула та семеро травмовано.

Необхідно, щоб ми, дорослі, як можна частіше нагадували дітям правила поведінки на вулиці та в транспорті, дуже важливо, щоб дитина не тільки запам’ятала, але і добре зрозуміла, що виконувати Правила дорожнього руху потрібно завжди і скрізь.

Уважними до юних учасників дорожнього руху повинні бути й водії транспорту, особливо під час руху де можлива поява дітей, поблизу загальноосвітніх навчальних закладів, садочків. Якщо ж в автомобілі є маленький пасажир – то водій повинен бути в двічі обережніший під час руху, адже в цьому випадку саме він відповідає за його життя.

Навчити дитину правам поведінки на дорозі та в транспорті зобов’язані дорослі. Діти повинні усвідомити, що переходити проїзну частину дороги необхідно тільки по пішохідному переходу і на зелений, дозволяючий сигнал світлофора. Перш, ніж перейти дорогу, дитина повинна переконатися у відсутності транспорту. Якщо наближаються автомобілі, слід почекати поки вони проїдуть, і ні в якому разі не намагатися перебігати дорогу перед ними. Не виходити на проїжджу частину із-за транспорту, що стоїть, або предметів, що обмежують огляд.

Убезпечити дітей, яким доводиться пересуватися вулицями та дорогами в темний час доби, також повинні батьки, які мають забезпечити одяг дитини світловідбиваючими елементами, тим самим зробити їх видимими для водіїв. Працівники ДАІ звертається до водіїв бути уважнішими на дорогах і пам’ятати, що в складній дорожній ситуації на дорозі дитина не завжди може прийняти вірне рішення і тоді безпека дитини залежить від нас дорослих, а неуважність або просто недбалість може призвести до непоправного.

Шановні дорослі, намагайтеся зробити все можливе, щоб захистити дітей від нещасних випадків на дорогах, будьте прикладом в дотримані Правил дорожнього руху.

Схожі статті