468×60
468×60

Список медикаментів найбільш необхідних українським бійцям в зоні АТО

1Громадська волонтерська організація «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України» склала список медикаментів найбільш необхідних українській армії.

В Україні не всі необхідні медикаменти вільно продаються. Тому навіть маючи кошти, купити їх тут дуже складно, а потреби в них практично безмежні, так як ними потрібно забезпечити кожного солдата.

Якщо Ви проживаєте за кордоном або часто подорожуєте, то важливою допомогою від Вас може стати купівля (ebay.com, amazon.com, аптеки, інтернет-аптеки) і відправлення / доставка в Україну необхідних медикаментів. Також ліки можна замовити в інтернеті з доставкою з України, але зазвичай термін поставки становить 2 тижні, тому є сенс звертатися до друзів або родичів за кордоном.

Список найбільш потрібних сьогодні медикаментів відсортованих по мірі необхідності

Після отримання медикаменти негайно доставлять в зону бойових дій або передадуть волонтерам, що забезпечують армію особистими аптечками. Всі звіти про отримання та відправки будуть опубліковані.

Важливо! Більшість міжнародних кур’єрських компаній не доставляють медикаменти, тому ліки потрібно передавати іншими методами – друзями, кур’єрами та ін. Якщо ви все ж зможете відправити ліки посилкою, то важливо, щоб їх сумарна вартість не перевищувала 150 євро, щоб уникнути питань на українській митниці.

Кровоспинні джгути (турнікети)

Турнікет (джгут) запобігає крововтраті, перекриваючи канал виходу крові шляхом прикладання тиску на постраждалу кінцівку. Він використовує саморегулюючу систему натягу і стійку до ривків пряжку. Турнікет Combat Application Tourniquet (C-A-T) можна використовувати навіть однією рукою.

Кровоспинні засоби

Дуже важливі в районі бойових дій препарати, що дозволяють швидко зупинити кровотечу з рани.

Перев’язочні засоби

Крім препаратів кров можна зупинити за допомогою перев’язувальних засобів, до яких під час війни висуваються особливі вимоги. Призначені вони для використання при вогнепальних пораненнях, колотих ранах, глибоких порізах і інших травмах з великою втратою крові. Бандажі можуть бути різного розміру, але найбільш необхідні – 4-дюймові і 6-дюймові.

Рятувальна ковдра

Термічне покривало – ковдра, призначена для тимчасового зменшення тепловтрат людського тіла в екстрених випадках. Являє собою тонку плівку з ПЕТ, покриту металізованим відбиваючим матеріалом (зазвичай золотистого і сріблястого кольору), який відбиває до 80% випромінюваного тілом тепла.

Ножиці для розрізання одягу

Головні вимоги до ножиць – компактність (для зручності поміщення в підсумок) і відсутність гострих кінців (для комфортного розрізання одягу пораненого).

Куплені медикаменти Ви можете передати особисто в Києві або відправити поштою на адресу:

Україна, 46003, м. Тернопіль, вул. Полковника Д.Нечая, 23-а/8, Громадська організація «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України». Контакти: +380-67-939-93-40, dodge-gzo@ukr.net

Якщо ж змоги купити препарати немає, то можна перерахувати кошти на рахунок Спілки бійців та волонтерів АТО «Сила України».

р/р 26007055112545
ПАТ КБ «ПриватБанк»
ЄДРПОУ 14360570
МФО 338783
код 26024950

Призначення платежу: “Благодійна допомога бійцям АТО”.

 

Схожі статті