468×60
468×60

 Не приймати краденого застерігають міліціонери купців металу

1Повна безконтрольність прийому та здачі металобрухту стимулює злодіїв до викрадення заліза. Крадіжки металевих речей – явище поширене на Тернопіллі.

Найчастіше злодії крадуть огорожі, таблички з могил, труби, запчастини до сільгосптехніки, словом, все, що можна здати у пункт прийому металобрухту і отримати за це гроші.

Лише за день до правоохоронців різних міськрайорганів міліції Тернопільщини звернулося четверо громадян, які потерпіли від подібних злодіянь.

З приватного господарства на Борщівщині крадії винесли дві металеві труби та пару коліс від сівалки, інші лиходії в жителя Чорткова поцупили чотири труби, ще одна чортківчанка звернувся із заявою про крадіжку кришки каналізаційного люка, а в Тернополі з приміщення станції техобслуговування зникли акумуляторні батареї. В усіх випадках осіб, причетних до скоєння злочинів, правоохоронці розшукали, а от вилучити у них крадене не вдалося.

Самі ж підозрювані зізналися, що все здали до пунктів прийому металобрухту.

- Приховуючи інформацію про злочин, чи свідомо нехтуючи нею, ви автоматично стаєте співучасником протиправного, – звертаються правоохоронці до купців металобрухту, – а бездіяльність ще більше заохочує крадіїв вчиняти подібне. Відтак, аби не стати скупником краденого, цікавтеся у клієнтів походженням товару. Якщо ж продавець металу не може дати чіткої відповіді або ж ви не впевненні в істинності його слів, обов’язково повідомляйте про це міліціонерів.

Схожі статті