468×60
468×60

Дітям в зону АТО правоохоронці Тернопільщини завезли подарунки

Благодійну акцію для дітей, які знаходяться на сході, на лінії розмежування між силами АТО та терористами, провели правоохоронці Тернопільщини. У ході чергової ротації люди у погонах завітали до обласної санаторної школи-інтернату в Новоайдарі Луганської області.

- Ми провели чергову акцію і привезли для хлопчиків і дівчаток більше 150 пар брюк. Це не перша акція. Ми практикували і привозили продукти харчування, солодощі, мобільні телефони. На Різдво ми організували акцію спільно з волонтерами Тернополя. Тридцять діток ми забрали в сім’ї тернополян, де вони набралися нових позитивних вражень, побачили, як насправді живуть люди у західній Україні”, – розповів заступник начальника УМВС України в Тернопільській області Олег Ляхович.

Брюки для вихованців дитячого будинку передав приватний підприємець з Монастирищини Володимир Геда. Чоловік є співвласником швейного підприємства. Він неодноразово допомагав бійцям на сході. Цього разу вирішив надати благодійну поміч і найменшим мешканцям Луганщини, якими віднедавна опікуються тернопільські міліціонери.

Подякувала за увагу та допомогу заступник директора з навчально-виховної роботи Новоайдарської обласної загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ст. Надія Солодуха.

- Сьогодні в нашій школі знову свято, несподівано до нас завітали дорогі гості – тернополяни. Хочеться сказати велике спасибі усім, хто організовував, хто виділяв свої кошти для наших дітей, які побували на екскурсії на зимових канікулах у Тернополі. Діти приїхали під враженнями від того, як їх зустрічали.

Олег Ляхович стверджує, що діти, які побували на заході України, зарядилися масою позитивних емоцій. Уже пройшло майже два місяці, а вихованці інтернату продовжують ділитися враженнями і знову просять завести їх на кілька днів на Тернопільщину.

Після розповідей однолітків загорілися бажанням відвідати західний край і ті вихованці, яким не пощастило потрапити туди взимку. Волонтери кажуть, що як тільки буде найменша нагода, вони обов’язково привезуть дітей на відпочинок ще раз.

Школа-інтернат у Новоайдарі санаторна. Тут виховуються діти із захворюванням органів дихання. Сьогодні тут навчається 275 учнів, серед них 13 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, семеро інвалідів і 30 дітей із малозабезпечених сімей. Окрім цього сюди переселили і двадцять неповнолітніх з території, де ще нещодавно йшли бойові дії і їхні домівки зруйнувала війна.

Схожі статті