468×60
468×60

Раніше судимий тернополянин, аби уникнути покарання за грабіж, переховувався в іншій області

1У вчиненні пограбування співробітники Тернопільського міськвідділу міліції підозрюють 27-річного жителя обласного центру. Його жертвою стала 18-річна дівчина. У неї він відібрав золотий ланцюжок із кулоном.

Інцидент трапився декілька місяців тому, але потерпіла не поспішала звертатися за допомогою до правоохоронців, бо кривдником виявився знайомий її друзів.

Дівчина намагалася самотужки розшукати зловмисника та повернути свої речі. Пошуки не принесли результату.

Грабіжник не виходив на зв’язок та зник з міста. Потерпіла звернулася за допомогою до правоохоронців.

Дівчина розповіла, що вона відпочила з підозрюваним у одній компанії. Коли вона відлучилася у справах, молодик пішов слідом за нею. Опинившись наодинці, хлопець накинувся на дівчину та зірвав з шиї ланцюжок з кулоном. Після цього зник. Потерпіла оцінила збитки у суму понад десять тисяч гривень.

Міліціонери встановили особу підозрюваного у вчиненні відкритого викрадення чужого майна. Ним виявився 27-річний житель обласного центру. З’ясувалося, що зловмисник після скоєння злочину втік з міста. Та відповідальності уникнути не вдалося. Коли через декілька місяців повернувся до Тернополя, на нього уже чекали міліціонери.

В поле зору правоохоронців тернополянин потрапляє не вперше. Кілька разів притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

На даний час відкрито кримінальне провадження. Дії підозрюваного слідчі кваліфікують за частиною 1 статті 186 ККУ – грабіж. Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Триває досудове розслідування.

Схожі статті