468×60
468×60

Батьки можуть зареєструвати до себе неповнолітню дитину без дозволу інших власників житла

1Законодавство України захищає інтереси маленьких громадян, у тому числі й у сфері реєстрації їхнього місця проживання, інформують у міграційній службі краю.

Зважаючи на реалії сьогодення, в одній квартирі на правах співвласників не рідно проживає кілька поколінь родичів. Коли ж мова заходить про реєстрацію у квартирі наймолодших членів сім’ї, бабусі чи дідусі не завжди охоче на це погоджуються. Бувають випадки, коли пенсіонери починають «шантажувати» молодих, мовляв буде по-нашому, або ж дозволу на реєстрацію не дамо.

У міграційній службі пояснюють, що батькам, аби зареєструвати до себе неповнолітню дитину, дозвіл інших власників житла не потрібний.

Відтак, щоб зареєструвати місце проживання неповнолітньої дитини, один з батьків повинен звернутися до міграційної служби за місцем реєстрації із відповідною заявою та подати наступні документи:

* свідоцтво про народження дитини;

* квитанцію про сплату державного мита чи документ, який від нього звільняє;

* документи, що підтверджують право власності на житло (за наявності).

Якщо батьки дитини проживають за різними адресами, а реєстрацію дитини здійснюють за місцем проживання матері, тоді, потрібно надати письмову згоду батька і довідку з адресно-довідкового підрозділу територіального органу ДМС України про те, що дитина не зареєстрована разом з ним.

У Тернополі відділ адресно-довідкової роботи УДМС України в Тернопільській області знаходиться за адресою: вул. Кн. Острозького,3.

Схожі статті